Moderator

Behöver du en moderator till ditt seminarium? Ylva Bjelle har lång erfarenhet av att fånga en publik. Allt från lokalrevy till Almedalen och Europeiska Socialfonden. Ingen fråga är för dum. Ju fler som förstår sammanhangen desto bättre. Med flerårig erfarenhet från TV4:s morgonsoffa finns även känsla för upplägg och planering. 

skolseminarium i Visby 2018

Bild från Almedalsveckan 2018 då Ylva modererade flera seminarier på Campus Gotland: De filmades och kan ses på denna länk.

* 3 juli, Dyslexiförbundets seminarium Vem krossade jobbdrömmarna?
Seminarium tillsammans med flera fackförbund klockan 8.30-10.15

* 4 juli, Lärares kunskap om dyslexi, kl. 13.15-14.45

* 4 juli, Om du lyssnar på oss blir din text begriplig, arrangör Begriplig Text. kl. 15.00-18.00.

"Det blev fint flyt med olika frågor och att panelen fick utrymme. Ylva sprider en positiv aura och ser till att panelmedlemmarna känner sig välkomna och sedda. Det är proffsigt genomförda seminarier och kul att Ylva ställer den oväntade men viktiga frågan, och får panelen att känna sig utvalda vilket är mycket fint. Man känner sig trygg när Ylva är moderator."

Janet Eltebo, projektledare Dyslexiförbundet

Samarbete med Talarforum och Talarpoolen

Ylva Bjelle finns även registrerad som moderator hos Talarforum och Talarpoolen.

Bild från SRF:s aktion på Sergels Torg 9 maj. Ylva var moderator till tonerna av Pink Floyd.

Bild från SRF:s medlemsforum på Sergels Torg 9 maj 2019 då Ylva var moderator till tonerna av Pink Floyd. 

Åsa Ödman, Handläggare och seminariearrangör vid Länsstyrelsen Örebro län, efter ett heldagsseminarium på Conventum i Örebro om grundläggande betaltjänster "Hur kan man förbättra tillgängligheten till kontantuttag och kortbetalningar, så att människor känner sig trygga?": 

"Jag är glad att vi anlitade Ylva som moderator på vårt seminarium. Frågeställningen var ganska öppen, och föredragen hade kunnat spreta åt olika håll. Men tack vare Ylvas goda förarbete med att intervjua föredragshållarna, och samtidigt förmedla information dem emellan om vad de andra skulle prata om fanns en röd tråd och seminariet blev ett sammanhang."

Fler exempel på uppdrag 

18 oktober 2019 var Ylva moderator på Västra Götalandsregionens heldagskonferens om Folkhälsa i Borås.

7-8 november 2017 var Ylva moderator på MEX-dagarna i Falun, som handlade om mark och exploatering.

Kistamässan. På MVTe-mässans innovationsscen var Ylva Bjelle moderator 3 februari 2016. Då presenterades ett pärlband av nya innovationer och ny digital teknik för att förbättra vård och omsorg i Sveriges kommuner. MVTe-mässan står för Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa.

Den 10 december var Ylva moderator under en paneldebatt om framtidens assistans: "Personlig assistans i den finansiella krisens spår och hur media väljer att rapportera o reformen". Paneldebatten arrangerades av Assistansanordnarna och hölls i ABF-huset i Stockholm kl 14-16. Debatten filmades och finns här.
Pressombudsmannen skrev en krönika om tillställningen i tidningen Journalisten som kan läsas här.

Den 23-24 april var Ylva moderator på Örebro slott när ESF Jämt höll sin slutkonferens. ESF Jämt är Länsstyrelsernas gemensamma EU-projekt - Processtöd i jämställdhetsintegrering. Läs mer om konferensdagarna här.

Under Almedalsveckan 2012 modererade jag ett seminarium i Visby med rubriken: "Hur kan arbetsgivare tjäna pengar på bättre arbetsmiljö och tillgänglighet?". Se seminariet på Youtube.

Ett annat seminarium som jag presenterat handlade om att arbetsmiljö och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning hör ihop. Det filmades av Spel (Strategisk påverkan och lärande inom Europeiska Socialfonden) och finns också på Youtube.

"Hur mäter vi effekter av likabehandlingsarbete?" var rubriken på ett frukostseminarium 15/11-2012, som jag modererade. Arrangör var Tema Likabehandling. Läs mer om seminariet här.

Additional information